Portugalia, Aguda
... silnika: jednocylindrowy, 4-suwowy, chłodzenie wymuszone, OHV Pojemność skokowa: 196 cm3 Średnica x skok: 68 mm - 54 mm Moc netto: 4,1 kW (5,5 KM) / 3 600 obr/min Moment obrotowy netto: 12,4 N.m / 2500 obr/min Obroty na biegu jałowym: 1400 ± 150 obr/min Stopień sprężania: 8,5:1 Poziom hałasu: ≤70B(A) System zapłonu: zapłon magneto tranzystorowy System uruchamiania: uruchamianie ręczne/uruchamianie...
Francja, Bordeaux
... rozpoczęciu kariery w finansach w Londynie, Stéphane Destrade postanowił wrócić do rodzinnej posiadłości, którą całkowicie odnowił i zrestrukturyzował od 2009 roku. Stéphane Destrade praktykuje zrównoważoną uprawę opartą na uważnej obserwacji winorośli. Podwójne cięcie guyot, orka, obsiewanie jednego rzędu na dwa, formowanie i odformowywanie, ręczne usuwanie pędów i liści, a następnie zielone zbiory...
Francja, Bordeaux
... jest starannie pielęgnowana przez właściciela: zielone zbiory, poszanowanie natury (bez herbicydów), zrównoważona uprawa, ręczne zbiory, selekcja optyczna, dojrzewanie w beczkach. Dojrzewanie: 10 miesięcy w beczkach. Degustacja: Barwa o fioletowym blasku, głęboki purpur, o żywej intensywności; Nos potężny, nuty dojrzałych owoców czarnych połączone z wyraźnymi, ale kontrolowanymi aromatami drewnianymi, co zapewnia przyszłą złożoność; Pełne i bogate, ujawnia dojrzałą i elegancką materię, gęstą strukturę opartą na mocnych i żywych taninach.
Francja, Saint Emilion
...%, cabernet franc 15% Certyfikaty środowiskowe: HVE 3 od 2017 roku i ISO 14001 (SME des vins de Bordeaux) od 2015 roku Techniki uprawy: uprawa racjonalna, gleby orane lub porośnięte trawą, cięcie winorośli w systemie guyot mieszanym, prace ręczne dostosowane do każdej działki Zbiory: mechaniczne z wieloma selekcjami: dojrzałość i wielkość jagód, selekcja działkowa Winiarstwo: tradycyjne z łagodną i kontrolowaną maceracją w zbiornikach betonowych z regulacją temperatury Dojrzewanie: 12 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu, z czego 40% nowych...
Francja, Avignon
...Czerwony papryka ekologiczna to odmiana słodkiej papryki o nazwie łacińskiej Capsicum Annuum. Papryka należy do rodziny psiankowatych. FRDP od wielu lat rozwija łańcuchy dostaw rolniczych w Hiszpanii. Zbioryręczne i pozwalają na kilka przejść, aby zebrać papryki w odpowiedniej dojrzałości. Po przyjęciu do fabryki świeże papryki są pozbawiane nasion, myte, krojone, blanszowane, a następnie mrożone IQF. Papryka czerwona pochodząca z rolnictwa ekologicznego: 100% Całkowita energia: 30 Kcal 127 kJ Błonnik pokarmowy: 2,9 g Białko: 1,2 g Sól: 0,04 g...
...Czerwone wino apelacja Saint-Julien ORIGINE Należące do słynnej rodziny Meffre, Château Lalande czerwone wino znajduje się w Saint-Julien de Beychevelle wzdłuż bardzo renomowanej Drogi Wielkich Win. Do momentu zakupu w 1964 roku, jego winnica była częścią Château Lagrange, Grand Cru Classé z 1855 roku. Zamek zajmuje 15,5 hektara. VINIFICATION Ograniczone plony Ręczne zbiory w optymalnej...
Francja, Saint-Bris-Le-Vineux
...Zbiory ręczne, sortowane trzykrotnie: przy załadunku, przy odbiorze i w piwnicy. Winifikacja tradycyjna, maceracja Beaujolaise trwająca około 8 dni w zbiorniku z regulacją temperatury przed prasowaniem. NOTATKI DEGUSTACYJNE Intensywna, purpurowa, błyszcząca i klarowna barwa z żywymi fioletowymi refleksami. Nos, bardzo otwarty i ekspresyjny, ujawnia nuty czarnych owoców, takich jak jeżyna i...
Francja, Auxerre
...":"ręczne zbiory. Winifikacja, prowadzona w sposób parcelarny, odbywa się w zbiornikach inox i drewnianych z regulacją temperatury. Starzenie trwa od 14 do 20 miesięcy w beczkach dębowych (60 do 100% nowych, reszta w beczkach rocznych).","Millésime":"2015.","Domaine":"Château Grand Mayne.","Culture":"zrównoważona."}...
Francja, Saint-Sulpice-De-Faleyrens
...Wino Pomarańczowe Skład: Roussanne Potencjał do starzenia: Około 5 lat Winifikacja: Ta cuvée jest inspirowana tradycją gruzińskich win białych z maceracji. Zbioryręczne, a następnie białe winogrona poddawane są maceracji. Po odciśnięciu, wino trafia do amfory z gresu i dojrzewa w tym naczyniu przez rok.
Francja, La Cadière-D'azur
...Kultura biologiczna. Zbiory ręczne w skrzynkach. Całkowite odszypułkowanie, fermentacja w zbiornikach ze stali nierdzewnej z regulacją temperatury. Dojrzewanie w zbiornikach ze stali nierdzewnej z regulacją temperatury, lekkie filtrowanie, tradycyjny korek z korka, dojrzewanie na osadzie. DEGUSTACJA OKO: Kolor żółty, intensywny. NOS: Aromatyczny, żywy, aromaty kwiatów białych, obfite aromaty cytrusowe. USTA: Harmonijne, obfite, tłuste, nuty kwiatów białych, dobra intensywność, dobra trwałość. Szczepy: Clairette (60%) / Ugni blanc (40%) pH = 3.38 Alkohol: 13% Objętość: 75 cl...
Słowenia, Ljubljana
...Winiarz: Rodzina Kelhar. Region: Bizeljsko, Dolna Styryja, Słowenia Alk.: 13 % obj. Słodkość: Wytrawne. Rocznik: 2018. Objętość: 750 ml. Odmiana winogron: 100% Pinot Gris. Gleba: Łupek, glina i piaskowiec. Zbiory: Ręczne, koniec września. Winifikacja: Maceracja trwa 4 tygodnie w kontakcie ze skórkami w stalowym pojemniku. Delikatne tłoczenie za pomocą prasy pneumatycznej. Dojrzewanie przez 24...
Francja, Roche La Moliere
... Skład : Pinot Noir 100 % Gleba : Marny gliniaste wapienne Wysokość : 250 - 320 metrów Ekspozycja : Południowo-Południowy-Zachód Zbiory : Ręczne, Wrzesień Uprawa : Winiarstwo zrównoważone Winifikacja : Mieszanie pinot noir w maceracji i...
Pasujące produkty
Rosé Brut
Rosé Brut
Inne Produkty
Biały Brut
Biały Brut
Hiszpania, Canet De Mar
...Fermentowane w stalowych zbiornikach w kontrolowanej temperaturze. Wytwarzane z czerwonych winogron, Zinca d'Anfora Tinto, lub z białych winogron, Zinca d'Anfora Blanco. Zbioryręczne, przeprowadzane późno, a fermentacja odbywa się w stałej temperaturze 28 stopni dla czerwonych i 22 stopni dla białych. Po zakończeniu fermentacji alkoholowej i malolaktycznej, wino jest przelewane do ręcznie robionych glinianych dzbanów, gdzie będzie dojrzewać, co nada mu większą strukturę i pozwoli na rozwój aromatów bez dodatku drewna.
Francja, Saint-Vérand
... plony. Zbiory: ręczne. Winifikacja: Tradycyjna metoda Beaujolais, pół-węglowa, w całości. Z maceracją średnio 8 dni. Dojrzewanie w zbiornikach przez 6 do 8 miesięcy. Degustacja: Wino, które nie udaje! Nos jest naznaczony charakterystycznymi aromatami piwonii i wiśni. W ustach jest solidne, mięsiste. Taniny są obecne, ale nie są szorstkie. Okrągłość odmiany prezentuje się tutaj z piękną głębią.
Francja, Lys Haut Layon
... fitosanitarna opiera się na dokładnej obserwacji roślin i dużej reaktywności. Vendange : Zbiory ręczne w ażurowych skrzynkach po 20 kg. Winogrona są rygorystycznie sortowane w winnicy, na początku etapu złotego, i wolne od wszelkiej pleśni. Vinification et élevage : Prasowanie pneumatyczne frakcyjne. Tylko serca cuvées są zachowywane. Odrzucane są odpadki i przycinanie. Fermentacja alkoholowa i malolaktyczna w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Temperatura serwowania: 8-10 °C...
Francja, Roubia
...Kultura biologiczna. Zbiory ręczne i mechaniczne. Całkowite odszypułkowanie, fermentacja w zbiornikach ze stali nierdzewnej z regulacją temperatury, wykorzystanie drożdży dzikich. Dojrzewanie w zbiornikach ze stali nierdzewnej z regulacją temperatury, techniczny korek z korka. Gleby gliniasto-wapienne. Oko Kolor fioletowy, intensywny, z fioletowymi refleksami. Nos Delikatne aromaty czarnej...
Hiszpania, Murcia
...To wino jest wynikiem delikatnego tłoczenia wyselekcjonowanych najlepszych organicznych winogron tempranillo, zbieranych ręcznie w naszej winnicy El Alto de Mindiarte. Rodzaj wina: Różowe. Organiczne Oznaczenie pochodzenia: D.O.Ca. Rioja Odmiana winogron: 100% Tempranillo Uprawa: Rolnictwo ekologiczne Gleba: margle węglanowe Zbiory: Ręczne. Październik 2019 Pierwszy rocznik: 2018 Liczba wyprodukowanych butelek: 3.000 Rozmiar butelki: 0,75cl...
Francja, Cénac
...zbiory ręczne, fermentacja odbywa się w sposób tradycyjny pod kontrolą temperatury, pigeage rano i wieczorem przez cały czas fermentacji. Następnie wino dojrzewa w dębowych beczkach przez 12 miesięcy. Nos: owoce czarne, szczególnie czarna wiśnia i słodkie przyprawy. Usta: okrągłe atakowanie z piękną słodyczą, taniny są jedwabiste, a finisz jest owocowy i apetyczny. Ogólne wrażenie: to wino...
Francja, Saint Cannat
...CÉPAGES Chardonnay 50% Pinot Noir 20% Gamay 20% Aligoté 10% VINIFIKACJA Wydajność jest ograniczona do 50 hl/ha. Zbiory ręczne. Nasza cuvée Baron Maxime Crémant de Bourgogne jest produkowana w kontrolowanej temperaturze, aby zapewnić prawidłowy przebieg winifikacji. Pozwalamy winu dojrzewać na osadzie przez minimum 12 miesięcy, co pozwala na naturalne wytwarzanie bąbelków. Ta powolna produkcja...
Francja, Chalonnes Sur Loire
... dostaw (zbiory ręczne lub mechaniczne) • Brak ruchomych części mechanicznych (ani śrub, ani taśm...) • Brak miażdżenia zbiorów • Zapewnione bezpieczeństwo i uproszczone czyszczenie • Zredukowana konserwacja i utrzymanie mechaniczne Charakterystyka techniczna: Pojemność 30hl - 40hl - 50hl - 60hl - 80hl - 100hl - 125hl - 150hl Zmienny przepływ od 2 do 100 t/h w zależności od modeli.
Włochy, Gubbio
... kilka zalet. 100% WŁOSKA. ZBIORY: Ręczne zbieranie. ODMIANY OLIWEK: Leccino, Borciona, Moraiola i inne. CZAS ZBIORÓW: 25 października - 31 grudnia 2019. FILTRACJA: Dekantacja, odpowiada naturalnemu filtrowaniu. KOLOR: Intensywna zieleń. SMAK: Owocowy - z nutą trawy i kwiatowych akcentów - oraz z harmonijną i okrągłą strukturą. POJEMNIK: Kanister.
Francja, Saulchery
... ręczne od wieków, aby zapewnić jakość i rzemieślniczy charakter zbiorów. Nadużywanie alkoholu jest niebezpieczne dla zdrowia, napoje alkoholowe należy spożywać z umiarem. Sprzedaż napojów alkoholowych osobom poniżej 18 roku życia jest zabroniona.
Francja, Montpellier
...Jesteśmy laboratorium kosmetyków naturalnych i ekologicznych z Montpellier, które produkuje kremy z dzikich roślin pochodzących z lasu, którego nosimy nazwę "SETTARA". Zbioryręczne, a drzewa rosną w stanie dzikim. Używamy naszych własnych olejów roślinnych (olej z nasion figi kaktusowej, olej z oliwek, olej z pistacji lentiskowej…), które nadają naszym kremom wysokiej jakości właściwości...
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania