... Raisonnée (Rolnictwo Rozważne) oraz Haute Valeur Environnementale (Poziom 3), otrzymało staranną opiekę od winnicy po winiarnię. Celem w winifikacji i starzeniu jest osiągnięcie gourmand i lekkiego charakteru. VINIFICATION Sortowanie jagód Tradycyjna winifikacja Starzenie przez kilka miesięcy w beczkach dębowych GRAPE VARIETIES Merlot Cabernet Sauvignon TASTING NOTES Intensywny i błyszczący kolor wiśniowy. Drobno zniuansowany i przyjemny nos z czerwonymi i czarnymi owocami. Owocowy, gładki i okrągły smak wspierany przez roztopione taniny z delikatnym akcentem lukrecji.
Francja, Bordeaux
...które nadają winom ich typowość. Gleba składa się z Graves garonnaises. Starzenie win odbywa się przez 12 miesięcy w beczkach, z czego 25% to beczki nowe. Jego klarowna, błyszcząca rubinowa barwa zapowiada bardzo przyjemną degustację. Nos jest złożony, a aromaty czarnej wiśni, kwiatów i śliwek mieszają się z nutami tostowymi i prażonymi orzechami. To wino oferuje ładną elastyczność w ustach z...
Francja, Saint-Martin-Du-Vivier
...Japoński whisky jest uznawany na całym świecie za swój wyrafinowany charakter, doskonałą równowagę i złożoność aromatyczną. Inspirowany metodami szkockimi, japoński whisky wyróżnia się niezwykłą uwagą poświęconą każdemu etapowi procesu produkcji, od wyboru składników, przez destylację, aż po starzenie w dębowych beczkach, często specyficznych dla regionu. Japońskie whisky charakteryzują się jedwabistą teksturą, delikatnymi aromatami i eleganckim finiszem, często naznaczonym nutami owoców, kwiatów i miodu, z czasem z dodatkiem torfowych lub przyprawowych akcentów.
Francja, Saint Emilion
...CÉPAGES : 75% Merlot ; 20% Cabernet Sauvignon; 5% Cabernet Franc SITUATION : Sainte Terre CULTURE ET ÉLEVAGE : Uprawa racjonalna, ręczne usuwanie liści, zbiór w zieleni. Winifikacja w zbiornikach inox z regulacją temperatury. Starzenie w beczkach. Etykieta HVE 3 2016 : Złoto CONCOURS DE BRUXELLES 2020 / Złoto G&G 2019 : „Intensywny rubinowy kolor z refleksami rubinowymi. Nos łączący śliwkę...
Francja, Auxerre
...Nos Bardzo aromatyczny, delikatny, subtelny i pachnący. Nuty dzikich owoców (jeżyna, czarna porzeczka), przypraw i lukrecji. Usta Chrupiące i rasowe taniny, finezja, piękna równowaga, doskonała elastyczność, aromatyczna trwałość. Dopasowanie do potraw: mięso czerwone, mięso białe, dziczyzna, drób, ser i grzyby. Winifikacja: starzenie w nowych dębowych beczkach w jednej trzeciej. Oko: Piękny...
Francja, Mauléon-D'armagnac
...L'Armagnac Castarède - 1992 to wyjątkowy rocznik, starzony w dębowych beczkach aż do butelkowania. Ten trunek, o mocy 40°, oferuje niezapomniane doznania smakowe. Jako digestif, należy go powoli degustować, co pozwala docenić jego bogate i złożone aromaty. Starzenie w beczkach nadaje temu Armagnacowi nuty drewniane oraz głębię smaków, która zachwyci koneserów. Prezentowany w eleganckim opakowaniu...
Francja, Condom
... się spośród innych. Jego owocowy bukiet z nutami płatków róży odsłania słodycz solonego karmelu i czerwonych owoców, szczególnie malin. W ustach finisz jest niezwykle długi z delikatnym smakiem skóry, kakao i czarnej herbaty. Ten armagnac emituje oszałamiające bursztynowe i miedziane tony, dowód na jego czyste starzenie w naszych wiekowych chais: beczkach z francuskiego dębu, nietkniętych karmelem, boisé ani cukrem.
Francja, Le Puy Ste Reparade
...Grande Cuvée Rouge AOP Coteaux d'Aix-en-Provence Czerwone 'Wino biologiczne' Szczepy Syrah 60% - Cabernet Sauvignon 40% Starzenie przez 24 miesiące w nowych beczkach dębowych, dojrzewanie w butelce przez 1 rok. Degustacja Intensywnie rubinowa barwa, potężny, złożony i delikatny bukiet. Intensywne i strukturalne usta: - Tekstura: piękna materia z jedwabistymi taninami - Aromaty: dojrzałe owoce...
Hiszpania, La Seca-Valladolid
... się serwowanie w temperaturze między 8º a 10º C. Doskonałe do podawania z owocami morza, marynatami, wszelkiego rodzaju risottami oraz półtwardymi serami. Rodzaj: Fermentowane w beczce Rocznik: 2015 Starzenie: Wyprodukowane w 100% z winogron odmiany verdejo. Proces tradycyjny.
Wielka Brytania, London
... owocami i przyprawami. Podawać w temperaturze 18 stopni. Zawartość alkoholu 14% • Starzenie: 12 miesięcy w dębowych beczkach francuskich (80%) i amerykańskich (20%) Kolor: Bogata szata o intensywnym fioletowym kolorze. Nos: Dojrzałe czerwone owoce z kwiatowymi nutami fiołków, w połączeniu z eleganckimi, tostowymi, balsamicznymi i przyprawowymi akcentami. Podniebienie: Pełne, eleganckie i aksamitne, mocne, co daje uczucie pełni. Posmak Wariant: 100% Syrah...
Portugalia, Trofa
... eksplorują tę praktykę, co skutkuje specjalnymi edycjami. 2. Wódka W produkcji wódek, beczki Porto zapewniają słodkie i owocowe nuty. Starzenie w beczkach Tawny może wzbogacić bogactwo trunku i złagodzić smaki, czyniąc produkt bardziej przystępnym i przyjemnym. Rozważania Końcowe Beczki Porto Tawny i Ruby oferują znaczące zalety w produkcji destylatów, przyczyniając się do złożoności i jakości...
Francja, Saint-Sulpice-De-Faleyrens
...Côtes-de-Bourg Assemblage : Merlot - Cabernet Sauvignon Potencjał starzenia : Około 15 lat Winiarstwo : Zbiór bezszypułkowy, nie zgniatany. Fermentacja w zbiornikach betonowych. Maceracja trwająca od dwóch do trzech tygodni z kontrolowaną ekstrakcją, aby uzyskać finezyjną i elegancką strukturę tanin. Przeniesienie do beczek na koniec fermentacji malolaktycznej. Starzenie w beczkach przez 12 miesięcy.
Hiszpania, Noáin
...Wspaniałe wino z wielką przyszłością. Winogrona z odmiany tempranillo, pochodzące z naszej winnicy "Los Majuelos" znajdującej się w Sajazarra. Odmiany: Tempranillo 100% Zawartość alkoholu: 14% obj. Starzenie: 12 miesięcy w nowych beczkach, 60% dąb amerykański i 40% dąb francuski. Przekazanie do butelkowania w lipcu 2012 roku. Produkcja Data zbiorów 14 października. Po ręcznej selekcji w polu...
Słowenia, Ljubljana
... w francuskich beczkach dębowych. Niefiltrowane. Potencjał starzenia: 2019–2029 Charakterystyka: Kolor jest głęboki rubinowy. Bukiet wskazuje na wino w pełni dojrzałe i przypomina podszycie, ziemię, wanilię, karmel. Wytrawne, mocne wino, taniny są całkowicie złagodzone, kwasy wciąż obfite. Wino jest bardzo owocowe, wanilia dominuje w posmaku, powinno być pijane powoli. Dopasowanie do potraw: Dobrze komponuje się z stekiem, dojrzałymi serami lub samo. Serwować w temperaturze 16 - 18 °C.
...Wino: 100% Nebbiolo. Winifikacja: fermentacja tradycyjna z maceracją na zanurzonym kapeluszu przez około 21 dni. Starzenie: 36 miesięcy w małych beczkach z francuskiego dębu. Kolor: intensywny czerwony granat. Zapach: intensywny i złożony, z nutami małych owoców leśnych i słodkich przypraw. Smak: wytrawne i pełne, harmonijne i o dobrej trwałości. Zawartość alkoholu: ±14% Dopasowanie...
Francja, Jarnac
... Crème brûlée Przypalenie wnętrza naszych beczek, będące efektem rzemiosła naszych bednarzy, generuje nuty wanilii i karmelu, które z czasem ewoluują, przypominając słodycz crème brûlée. Kandyzowana pomarańcza Uzyskane po kilku latach starzenia w dębowych beczkach, owocowe aromaty kandyzowanej pomarańczy rozwijają się w sposób intensywny. JAK GO DEGUSTOWAĆ Na sucho: zajęło to lata, aby bogate i...
Francja, Bordeaux
...Historia: Mauriane, cuvée stworzona przez Pierre'a Taix'a w 1997 roku, to selekcja parceli rozłożonych na 4 ha, uprawianych w rolnictwie ekologicznym. Mocny i taniczny, to wino stworzone do leżakowania. Szczepy: 75% Merlot, 25% Cabernet Franc Winifikacja: Zbiór ręczny Starzenie: w nowych beczkach dębowych Degustacja: O purpurowym kolorze z fioletowymi refleksami, to wino zaskakuje swoją świeżością. Nuty dojrzałych czarnych owoców, porzeczki, ale także pełne przypraw w ustach. Utrzymująca się końcówka z ładną gęstością sprawia, że jest bardzo zrównoważone i apetyczne.
Finlandia, Turku
...Region Włochy – Piemont Odmiana 100% Nebbiolo Oznaczenie DOCG Zawartość alkoholu 14,5% Starzenie 36 miesięcy w 30 Hl dębowych beczkach ze Słowenii i 24 miesiące w butelce Objętość: 75cl...
Francja, Saint-Vérand
...gliniasto-wapienna. Gęstość sadzenia: 8 500 krzewów/hektar. Cięcie: Guyot. Wiek: 10 do 40 lat Zbiory: Ręczne Plony: między 60 a 65 hl/ha w zależności od roku. Małe winogrona bardzo skoncentrowane w cukrze. Winiarstwo: Bardzo długi proces winifikacji, w niskiej temperaturze (między 15 °C a 20 °C) Starzenie: W zbiornikach na osadzie drobnym przez 6 do 8 miesięcy oraz w beczkach w 30% na osadzie drobnym.
Francja, St Pierre D'oléron
...Koniak jest DNA winiarstwa Oléron. Z pokolenia na pokolenie nasze rzemiosło dostosowywało się do naszego terroiru, aby produkować koniaki o typowych kwiatowych i jodowych nutach, odzwierciedlających nasze morskie otoczenie. Nasza piwnica do starzenia znajduje się nad kanałem łączącym ocean, podlegając wpływom morskim na przestrzeni czasu. Starzenie odbywa się w beczkach o pojemności 400 litrów z...
Francja, Issy-Les-Moulineaux
... przypraw (pieprz, cynamon, lukrecja). Ikoniczne wino, które można cieszyć się już teraz lub pozostawić do dojrzewania w piwnicy przez długie lata. Pojemność: 75cl Typ: Wino czerwone Szczepy: 80% Sangiovese, 10% Merlot i 10% Cabernet-sauvignon DOCG: Chianti Classico Riserva (Włochy, Toskania) Starzenie: Do picia już teraz i do przechowywania do 2037 roku Temperatura serwowania: 16-18°C...
Hiszpania, Cuarte De Huerva
...które przypominają o starzeniu w beczkach. W smaku: w ustach jest słodki, dobrze zbudowany, aksamitny i bardzo aromatyczny. Starzenie: Viñas del Vero Giovane Cabernet Sauvignon - Merlot jest starzony przez 4 miesiące w beczkach z amerykańskiego i francuskiego dębu.
Hiszpania, Sevilla
...OLOROSO - CASTILLO DE GUZMÁN FICHA TÉCNICA: Denominacja pochodzenia: DOP Jerez-Xérès-Sherry Skład: 100% Palomino Winifikacja: Wino z winogron Palomino uzyskane tradycyjnym systemem lenguado i criaderas. Starzone w beczkach z amerykańskiego dębu. Starzenie oksydacyjne zachodzi bardzo powoli dzięki temperaturze i wilgotności panującej w piwnicy. Zawartość alkoholu: 18,5o Objętość: 50cl NOTATKI SMAKOWE: Wygląd: kolor bursztynowy Zapach: Intensywny aromat orzechów. Smak: Utrzymujący się i szeroki smak.
Francja, Lys Haut Layon
...AOP Saumur blanc cuvée le moulin des roches fûts de chênes domaine des Galmoises ​Kolor: biały Szczep: 100% Chenin Starzenie: w dębowych beczkach. Butelkowanie: w winnicy. Objętość: 75 cl Potencjał do starzenia: 3 do 12 lat. ​Kolor: biały Szczep: 100% Chenin Objętość: 75 CL...
Francja, Roubia
...W konwersji na rolnictwo ekologiczne. Zbiory ręczne i mechaniczne. Całkowite odszypułkowanie, fermentacja w zbiornikach ze stali nierdzewnej z regulacją temperatury, częste przetłaczanie, regularne batonnage. Starzenie w dębowych beczkach, starzenie w zbiornikach ze stali nierdzewnej, mieszanie, tradycyjny korek z korka, regularne batonnage. Gleby gliniasto-wapienne. Oko Kolor purpurowy...
Hiszpania, Murcia
...Wykonane z najlepszych winogron Tempranillo, wybranych z naszych najstarszych winnic, ręcznie zbieranych w małych skrzynkach i klasyfikowanych przy stole selekcyjnym. Fermentacja malolaktyczna oraz dalsze starzenie przez 24 miesiące w nowych francuskich beczkach dębowych. Na koniec wino spędza co najmniej 12 miesięcy w butelce, zanim trafi na rynek. Butelka: 0,75L Butelka Magnum: 1,75L...
Francja, Saint Cannat
... miesiącach. Starzenie odbywa się częściowo w dębowych beczkach, aby wyostrzyć taniny i dodać złożoności, a częściowo w zbiornikach betonowych, aby zachować świeżość owoców. DEGUSTACJA Intensywny i złożony bukiet, łączący aromaty bardzo dojrzałych owoców czerwonych, nuty lukrecji i odrobinę palenia. Atak jest skoncentrowany w ustach, a następnie szeroki z dominującymi bardzo dojrzałymi owocami. Mourvèdre wnosi charakterystyczną strukturę z obecnymi i aksamitnymi taninami. Finisz jest długi, naznaczony zapachami garrigue.
Szwajcaria, Genève
... dostępnością. To opłacalna metoda zakupu i inwestowania w wina, zazwyczaj te najbardziej prestiżowe, które są opłacane przy zamówieniu przez klientów. Gdy wina są dostępne, niektórzy klienci decydują się na ich przetransportowanie do swojej piwnicy, podczas gdy inni proszą nas o przechowanie ich w naszych piwnicach w Bordeaux na starzenie.
Włochy, San Donaci
...Wino uzyskane z winifikacji winogron Negroamaro (90%) i Malvasia Nera (10%). Obszar produkcji: Salento, między prowincjami Brindisi i Lecce. Starzenie w beczkach. W aromacie wyczuwalne są nuty dojrzałych owoców o czerwonym miąższu i dżemów, przyprawione czarnym pieprzem, lukrecją, nutami tostowanymi oraz balsamicznymi akcentami śródziemnomorskiej roślinności. Idealne do twardych serów, takich jak Comtè, Gorgonzola, wędlin, takich jak pancetta wieprzowa, chorizo, capocollo oraz grillowanych mięs czerwonych.
Niemcy, Obermoschel
...wykonane z czystej irlandzkiej wody źródlanej i najlepszego jęczmienia. Tradycyjna potrójna destylacja i starzenie w starych dębowych beczkach nadają mu dojrzałość;...
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play