....”
JAMES SUCKLING: 91/100
2015: Złoty Medal PARYŻ 2018 / WINE ENTHUSIAST: 90/100
„Wino bogate i gęste, które błyszczy dzięki dojrzałemu merlotowi, wyprodukowane z ciepłego rocznika. Smaki lukrecji i owoców czarnych, do których dodane są przyprawy z powodu starzenia w beczkach, przyczyniają się do uzyskania dojrzałego i hojne wina.”
2014: Srebrny Medal, BORDEAUX 2017 / JAMES SUCKLING: 92-93/100...
...Japoński whisky jest uznawany na całym świecie za swój wyrafinowany charakter, doskonałą równowagę i złożoność aromatyczną. Inspirowany metodami szkockimi, japoński whisky wyróżnia się niezwykłą uwagą poświęconą każdemu etapowi procesu produkcji, od wyboru składników, przez destylację, aż po starzenie w dębowych beczkach, często specyficznych dla regionu. Japońskie whisky charakteryzują się jedwabistą teksturą, delikatnymi aromatami i eleganckim finiszem, często naznaczonym nutami owoców, kwiatów i miodu, z czasem z dodatkiem torfowych lub przyprawowych akcentów.
Welcome to MIXT SP. Z O.O. Wholesale. Since its foundation in 2011, MIXT SP. Z O.O. has risen to prominence as a leading wholesaler and importer in Poland, specializing in a wide range of discounted products. We are an established company known for our dedication to quality and exceptional customer service, striving to provide the best customer satisfaction.
At MIXT SP. Z O.O., we offer an extens...
Jesteśmy LA COMPAGNIE DE BURGONDIE, spółdzielnią, która łączy 800 rodzin winiarzy oraz specjalistów z renomowanego regionu Burgundii.
Nasze różne rodzaje win pochodzą z winnic i piwnic 7 uznawanych domów od północy do południa tego wspaniałego regionu winiarskiego:
• Bailly Lapierre, znany z Crémants de Bourgogne i win spokojnych z Auxerrois
• Les Vignerons de Buxy, znany z win z Côte Chalonnais...
... trwa co najmniej 12 miesięcy. Mała winnica wśród dużych posiadłości apelacji Pessac-Léognan, wina z Château Le Bruilleau są regularnie wyróżniane przez prasę za swoją jakość.
Degustacja
Intensywny nos dojrzałych owoców czerwonych i czarnych, nuty skóry i cedru, pełne usta, z wyraźnymi taninami, dobrze obecnymi i piękną długością. Ma charakter.
Szczepy: Merlot (52%), Cabernet Sauvignon (48%)
Producent: Rodzina Bédicheau w Saint-Médard-d'Eyran (33650)
Format i opakowania: Butelka (75cl) - Karton 6 - 2018...
...% jednego wina, 20% zbiorników betonowych i 15% foudre.
Degustacja: Już przy pierwszym wdechu ten rocznik 2020 jest harmonijny, aromaty kwiatów wiśni cabernet franc są podkreślone przez czerwone owoce merlot. Usta są pełne, bogate, jedwabiste, taniny są czarujące, jednocześnie niezwykle obecne i zintegrowane. Degustacja kończy się wielką świeżością, która nadaje temu winu rasowy i napięty charakter.
... duch odzwierciedla się dzisiaj w tym winie.
WINEMAKING
Zbierane ręcznie w optymalnej dojrzałości
Winiarstwo zgodnie z metodami specyficznymi dla apelacji:
Tłoczenie, pierwsza fermentacja, proces musowania i druga fermentacja w butelce
Starzenie na osadzie przez minimum 12 miesięcy
GRAPES
Merlot
Cabernet Franc
TASTING
Villa Bordeaux Rosé prezentuje jasnoróżowy kolor z delikatnymi, lekko rubinowymi refleksami. Nos oferuje eleganckie nuty czarnej porzeczki i dżemowych owoców.
... 17 hektarów i od 2007 roku jest zarządzana przez 8. pokolenie, reprezentowane przez Cyrila, wspieranego przez swoją żonę Julię.
Pojemność: 75cl
Typ: Wino białe słodkie
Cukry resztkowe: 35g/L
Szczep: 100% Gros manseng
IGP: Côtes de Gascogne
Starzenie: Do picia już teraz i do przechowywania do 2026 roku
Temperatura serwowania: 8-10°C...
...Piękny rubinowo-wiśniowy kolor.
Typ wina: Czerwone. Autor / Wysoka Ekspresja. Ekologiczne.
Oznaczenie pochodzenia: D.O.Ca. Rioja
Odmiana winogron: 100% Tempranillo
Uprawa: Rolnictwo ekologiczne
Gleba: margle węglanowe
Zbiory: Zbierane ręcznie. Październik 2015
Pierwsza rocznik: 2011
Liczba wyprodukowanych butelek: 7.000
Fermentacja: Malolaktyczna w nowych francuskich beczkach dębowych.
Starzenie: 20 miesięcy w nowych francuskich beczkach dębowych.
Rozmiar butelki: 0,75cl...
...OLOROSO - CASTILLO DE GUZMÁN
FICHA TÉCNICA: Denominacja pochodzenia:
DOP Jerez-Xérès-Sherry
Skład:
100% Palomino
Winifikacja:
Wino z winogron Palomino uzyskane tradycyjnym systemem lenguado i criaderas. Starzone w beczkach z amerykańskiego dębu. Starzenie oksydacyjne zachodzi bardzo powoli dzięki temperaturze i wilgotności panującej w piwnicy.
Zawartość alkoholu: 18,5o Objętość: 50cl
NOTATKI SMAKOWE:
Wygląd: kolor bursztynowy
Zapach: Intensywny aromat orzechów.
Smak: Utrzymujący się i szeroki smak.
...Apéritif orzechowy to w naszych regionach napój, który każda gospodyni domowa przygotowywała na własny użytek. Namoczone w alkoholu, a następnie połączone z winem likierowym, nadadzą aromat przypominający stary Porto. Przepisy z dawnych lat były bardzo słodkie i rustykalne, z użyciem tanicznego wina czerwonego. Wino likierowe, bardziej delikatne, doskonali apéritif. Będzie pyszne w połówce melona. Starzenie, któremu poddaję Esquillot, nadaje mu „rancio” w stylu starego Porto, tak naturalnego i przyjemnego. Apéritif do degustacji bardzo schłodzony.
WAGA: 1,3 kg
BUTELKA: Butelka 70cl
SKU: 1004...
...Wino aperitifowe, zaleca się podawać bardzo, bardzo zimne, w temperaturze między 3º a 5º C, frappé lub glacé. Sugeruje się łączenie z owocami morza, rybami skalnymi i rybami w marynacie, serami pleśniowymi oraz wszelkiego rodzaju pasztetami i deserami.
Oznaczenie geograficzne: Wina z Ziemi Kastylia i León
Odmiana: Verdejo-słodkie naturalne
Rocznik: 2019
Starzenie: Wyprodukowane z winogron 100% verdejo, z kontrolowaną fermentacją zatrzymaną przy 9º alkoholu
Noty degustacyjne: Kolor żółty kości słoniowej. Czyste, o wysokim profilu aromatycznym i doskonałej objętości w ustach.
...Szczepy: Grenache 95%, Carignan 5%
Wiek winorośli: 12 lat
Terroir: Gliniasto-wapienny
Zbiory: Maszynowe
Degustacja:
• Barwa: Intensywny róż
• Pierwszy nos: intensywny na drewnie
• Drugi nos: dojrzałe owoce czerwone
• W ustach: orzeźwiający, mineralny i okrągły
• Długi finisz
Dopasowanie potraw/wina:
• Pikantne dania regionalne,
• wędliny wędzone
• aromatyczne grillowane potrawy
Starzenie: 2 lata
Winiarstwo:
Bezpośrednie tłoczenie. Moszcz szybko schładzany, aby zachować aromaty. Naturalne klarowanie na zimno. Szybka winifikacja i dojrzewanie w półbaryłkach z francuskiego dębu.
...aby kontrolować wigor odmiany winogron. Wigor odmiany winogron.
Przycinanie: bardzo krótkie przycinanie w kształcie gobletu, aby kontrolować plony.
Winifikacja: Zbiory: ręczne. Metoda: Tradycyjne Beaujolais, półwęglowe, całe kiści. Maceracja: 6 do 10 dni. Starzenie: w kadziach.
Notatki degustacyjne: Finesse i głębia. Piękny kolor z malinami, z zaskakująco eleganckim bukietem, z nutami dzikich owoców. Na podniebieniu wino jest mięsiste i dobrze skonstruowane. Finisz jest długi i aromatyczny.
...Powolne ciśnienie przy niskim ciśnieniu w celu zachowania świeżych i owocowych aromatów. Fermentacja w zbiornikach inox z kontrolą temperatury w zakresie 19-21°C. 3% wina dojrzewa w dębowych beczkach przez 8 miesięcy. Starzenie na osadzie w zbiornikach inox przez 12 miesięcy.
Pakowanie: cena jednostkowa sprzedawana w kartonie po 6 butelek z dostawą na terenie Francji Metropolitalnej.
Oko: jasnożółty kolor
Domaine: Domaine Besson
Aplikacja: Chablis
Rocznik: 2019
Szczep: Chardonnay
Uprawa: Tradycyjna
Etykieta: AOP (Appellation d'Origine Protégée)...
...Z naszego wina musującego Chardonnay lekko osładzamy smak tych, którzy szukają większej pełni, nie tracąc typowych aromatów naszego wina musującego, które zostało niedawno nagrodzone na Światowym Konkursie w Brukseli 2013.
Odmiany: 100% Chardonnay
Zawartość alkoholu: 11,70% obj.
Cukry: 12 g/L.
Starzenie, w zależności od partii, od 9 do 25 miesięcy...
...Terroir: Gleba gliniasta żwirowa na łupkach
Sytuacja: Wysoki layon
Winifikacja
Fermentacja alkoholowa odbywa się w zbiornikach inox z kontrolą temperatury. Starzenie na osadzie przez 4 miesiące.
Degustacja w temperaturze między 10 a 12°C
Oko: Białe
Nos: Kwiatowy i mineralny
Usta: Aromaty białych kwiatów
Równowaga: Wytrawne
Potencjał starzenia: 2 lata
Dopasowanie potraw i wina: Ryby w bulionie i sery.
Ryby białe w bulionie, bar w bulionie, coulommiers i brie.
Cięcie: Guyot podwójny
Wysokość: 100 do 120 m...
... je w pełni dojrzałe, aby uzyskać maksymalną aromatyczność, a szczepy białe „orzeźwiają” mieszankę. Wszystkie trzy szczepy są prasowane jednocześnie dla większej harmonii, a winifikacja odbywa się w zbiornikach inox. Starzenie trwa 6 miesięcy w dzbankach z gresu o pojemności 500l, aby wzmocnić mineralność wina.
Komentarze degustacyjne: Wytrawne, ale bardzo owocowe różowe wino. Każdy szczep wnosi swoją aromatyczną komponentę: syrah dodaje nuty wiśni, Chardonnay grejpfruta różowego, a Muscat d’Alexandrie nuty róży.
Rocznik dostępny: 2019 i 2021...
... miesiącach. Starzenie odbywa się częściowo w dębowych beczkach, aby wyostrzyć taniny i dodać złożoności, a częściowo w zbiornikach betonowych, aby zachować świeżość owoców.
DEGUSTACJA
Intensywny i złożony bukiet, łączący aromaty bardzo dojrzałych owoców czerwonych, nuty lukrecji i odrobinę palenia. Atak jest skoncentrowany w ustach, a następnie szeroki z dominującymi bardzo dojrzałymi owocami. Mourvèdre wnosi charakterystyczną strukturę z obecnymi i aksamitnymi taninami. Finisz jest długi, naznaczony zapachami garrigue.
...Côtes-de-Bourg
Assemblage :
Merlot - Cabernet Sauvignon
Potencjał starzenia :
Około 15 lat
Winiarstwo :
Zbiór bezszypułkowy, nie zgniatany. Fermentacja w zbiornikach betonowych.
Maceracja trwająca od dwóch do trzech tygodni z kontrolowaną ekstrakcją, aby uzyskać finezyjną i elegancką strukturę tanin. Przeniesienie do beczek na koniec fermentacji malolaktycznej. Starzenie w beczkach przez 12 miesięcy.
...Wspaniałe wino z wielką przyszłością. Winogrona z odmiany tempranillo, pochodzące z naszej winnicy "Los Majuelos" znajdującej się w Sajazarra.
Odmiany: Tempranillo 100%
Zawartość alkoholu: 14% obj.
Starzenie: 12 miesięcy w nowych beczkach, 60% dąb amerykański i 40% dąb francuski. Przekazanie do butelkowania w lipcu 2012 roku.
Produkcja
Data zbiorów 14 października. Po ręcznej selekcji w polu...
...Wino: 100% Nebbiolo.
Winifikacja: fermentacja tradycyjna z maceracją na zanurzonym kapeluszu przez około 21 dni.
Starzenie: 36 miesięcy w małych beczkach z francuskiego dębu.
Kolor: intensywny czerwony granat.
Zapach: intensywny i złożony, z nutami małych owoców leśnych i słodkich przypraw.
Smak: wytrawne i pełne, harmonijne i o dobrej trwałości.
Zawartość alkoholu: ±14%
Dopasowanie...
...Region
Włochy – Piemont
Odmiana
100% Nebbiolo
Oznaczenie
DOCG
Zawartość alkoholu
14,5%
Starzenie
36 miesięcy w 30 Hl dębowych beczkach ze Słowenii i 24 miesiące w butelce
Objętość: 75cl...
... tradycyjnej winifikacji, dojrzewanie w zbiornikach inox.
Starzenie : 18/24 miesiące
Dosowanie : 6 g/l
Butelki : 0,75 l / 0,375 l
Degustacja :
Jasny kolor, różowo-pomarańczowa barwa, delikatne nuty truskawek i dzikich owoców.
Świąteczne szampan na lato, do spożycia jako aperitif lub o każdej innej porze.
Aby docenić jego złożoność, serwować w temperaturze między 8° C a 10° C.
...To jedno z naszych najbardziej wyjątkowych win, o ograniczonej produkcji, wytwarzane z białych winogron uprawianych na nieirygowanych zboczach w Montesa (Huesca). Po fermentacji w kontrolowanej temperaturze, dojrzewa na świeżym powietrzu w szklanych demijohnach, co nadaje mu oksydacyjne starzenie, przywracając stare metody winiarskie oraz zapomniane aromaty i smaki.
Uprawa zrównoważona 1 800 kg/ha.
Zbierane ręcznie.
Nieoczyszczone i niefiltrowane.
...które przypominają o starzeniu w beczkach.
W smaku: w ustach jest słodki, dobrze zbudowany, aksamitny i bardzo aromatyczny.
Starzenie: Viñas del Vero Giovane Cabernet Sauvignon - Merlot jest starzony przez 4 miesiące w beczkach z amerykańskiego i francuskiego dębu.
...Domaine du Cardona produkuje hydromel z miodu z garrigue, metodą winiarską, a w niektórych partiach starzenie odbywa się w glinianych dzbanach (nowoczesnych amforach o pojemności 160 l).
Hydromel podaje się schłodzony, podgrzany i aromatyzowany, często wchodzi dzisiaj w skład wielu koktajli.
Jest również używany w kuchni do deglasowania (foie gras) oraz w marynatach ze względu na swoje właściwości zmiękczające mięso.