... dojrzałości Maceracja przedfermentacyjna w zimnie przez 48 godzin Winiarstwo parcelarne Długa maceracja przez 3 tygodnie Fermentacja malolaktyczna w zbiornikach Dojrzewanie w dębowych beczkach przez 12 miesięcy CÉPAGES 50% Cabernet Sauvignon 50% Merlot DÉGUSTATION O pięknej, klarownej barwie z odcieniami granatu, Château Lalande czerwone ujawnia w nosie pyszny bukiet czerwonych owoców i kakao, z nutami tostowego drewna. Atak jest gładki i okrągły, rozwijając się w nuty owocowe z delikatnie wtopionymi taninami.
Francja, Saint-Bris-Le-Vineux
... "Clos Jus". Winifikacja i dojrzewanie Zbiory winogron w idealnej dojrzałości. Selekcja najlepszych gron dzięki analizie fotometrycznej przy odbiorze winogron. Fermentacja w ciągu 15 dni. Tłoczenie pneumatyczne w celu zachowania jakości soków. Fermentacja malo-laktyczna w beczkach. Dojrzewanie w beczkach (nowe beczki i beczki 5-letnie) przez 12 miesięcy. Butelkowanie w optymalnym momencie i odpoczynek wina przed wprowadzeniem na rynek. NOTATKI Z DEGUSTACJI To wino o czerwonej barwie wiśni ujawnia złożony bukiet. Temperatura serwowania: 16 - 18°C...
Francja, Bordeaux
...Komentarz Działki znajdują się w wiosce Saint Michel de Rieufret na wzniesieniu z głębokimi żwirami, które sprzyjają uprawie winorośli Cabernet Sauvignon. Winiarnia charakteryzuje się izolacją, otoczona dębami i sosnami. Zbiory są starannie przeprowadzane w optymalnym momencie dojrzałości. Winiarstwo odbywa się po fermentacji alkoholowej w zbiornikach termoregulowanych w temperaturze od 22°C do...
Francja, Saint Emilion
...CEPAGE : 85% Merlot; 10% Cabernet Sauvignon; 5% Cabernet Franc CULTURE ET ÉLEVAGE : Uprawa zrównoważona, ręczne usuwanie liści, zielone zbiory. Winifikacja w zbiornikach betonowych z regulacją temperatury. Fermentacja malolaktyczna w beczkach dębowych. Starzenie w nowych beczkach. LABEL HVE 3 2018 : J SUCKLING : 92-93/100 „Serce dojrzałych owoców, zawsze świeże i liniowe. Średnio pełne z mocnymi...
Francja, Carnoet
... oferuje od ponad dziesięciu lat rozwiązania do przechowywania w inertyzacji dla zachowania zbóż na farmie, przeznaczone do FAF, czyli produkcji pasz na farmie. Oferta silosów tour Vitalac pozwala zachować wartości odżywcze wilgotnych zbóż (kukurydza, pszenica) i nawet poprawić ich smakowitość dla karmienia zwierząt. Na koniec zbiorów, dzięki hermetycznemu zamknięciu silosu do kiszenia, fermentacja mlekowa ziaren zużywa tlen.
Francja, Roubia
...Kultura biologiczna. Nocne zbiory. Fermentacja w zbiornikach ze stali nierdzewnej z regulacją temperatury, Tłoczenie. Dojrzewanie w zbiornikach ze stali nierdzewnej z regulacją temperatury, Dojrzewanie na osadzie, Techniczny korek z korka. Gleby gliniasto-wapienne. Oko Kolor różowy, jasny, różowe refleksy. Nos Owocowy, intensywny, subtelne aromaty cytrusowe, lekkie aromaty świeżych owoców...
Włochy, Barletta
... krótkiej wstępnej maceracji na zimno, a następnie fermentacji w zbiornikach stalowych z użyciem wyselekcjonowanych drożdży przez około 10 dni w temperaturze 24-26°C oraz maceracji na skórkach. Następnie następuje końcowe odciśnięcie z użyciem miękkich pras oraz fermentacja malolaktyczna w stali. Wino dojrzewa w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu przez 18 miesięcy.
Włochy, Nave
Fusari od ponad 60 lat dystrybuuje hurtowo wina, alkohole i napoje do tysięcy lokali w prowincjach Brescia, Cremona, Mantova, Verona i Trento. Mówią to nasi klienci: jesteśmy punktualni, precyzyjni i zarządzamy unikalnym asortymentem, ponad 7000 artykułów włoskich i międzynarodowych, starannie wyselekcjonowanych. Nigdy nie przestajemy poszukiwać. Dlatego wiele produktów oferowanych w najmodniejszy...
Francja, Cénac
...Zbiory przeprowadzane ręcznie, fermentacja odbywa się w sposób tradycyjny pod kontrolą temperatury, z delikatnym mieszaniem rano i wieczorem przez cały czas trwania fermentacji. Następnie wino dojrzewa w dębowych beczkach przez 12 miesięcy. Nos: dojrzałe owoce w syropie, połączone z nutami wanilii i palonego drewna. Usta: doskonale zbalansowane, oferuje okrągłość i tłustość, opiera się na...
Francja, Malataverne
... macerowanie skórkowe. Tłoczenie. Fermentacja alkoholowa z kontrolą temperatury, fermentacja malolaktyczna zablokowana. Tradycyjna winifikacja w zbiornikach inox, kontrolowane temperatury. Zawartość alkoholu 12,5% vol. Alergeny (siarczyny) Zawiera siarczyny. To różowe wino będzie idealne na spotkania z przyjaciółmi, w towarzystwie grillowanych potraw i warzywnych tians.
Francja, Saint-Sulpice-De-Faleyrens
...Saint Emilion Grand Cru Assemblage : Merlot - Cabernet Franc - Cabernet Sauvignon Potencjał starzenia : Około 10 lat Winifikacja : Zbiory ręczne, winogrona są odszypułkowane, a następnie sortowane w kąpieli gęstości. Następnie następuje tygodniowa maceracja w niskiej temperaturze oraz fermentacja alkoholowa trwająca 10 dni, podczas której przeprowadzane są remonty i pigeage. Odsączenie, a następnie prasowanie przed dojrzewaniem przez 15 miesięcy w zbiornikach inox na stawach.
Francja, La Cadière-D'azur
...Kultura biologiczna. Zbiory ręczne w skrzynkach. Całkowite odszypułkowanie, fermentacja w zbiornikach ze stali nierdzewnej z regulacją temperatury. Dojrzewanie w zbiornikach ze stali nierdzewnej z regulacją temperatury, lekkie filtrowanie, tradycyjny korek z korka, dojrzewanie na osadzie. DEGUSTACJA OKO: Kolor żółty, intensywny. NOS: Aromatyczny, żywy, aromaty kwiatów białych, obfite aromaty cytrusowe. USTA: Harmonijne, obfite, tłuste, nuty kwiatów białych, dobra intensywność, dobra trwałość. Szczepy: Clairette (60%) / Ugni blanc (40%) pH = 3.38 Alkohol: 13% Objętość: 75 cl...
Hiszpania, Canet De Mar
...Fermentowane w stalowych zbiornikach w kontrolowanej temperaturze. Wytwarzane z czerwonych winogron, Zinca d'Anfora Tinto, lub z białych winogron, Zinca d'Anfora Blanco. Zbiory są ręczne, przeprowadzane późno, a fermentacja odbywa się w stałej temperaturze 28 stopni dla czerwonych i 22 stopni dla białych. Po zakończeniu fermentacji alkoholowej i malolaktycznej, wino jest przelewane do ręcznie robionych glinianych dzbanów, gdzie będzie dojrzewać, co nada mu większą strukturę i pozwoli na rozwój aromatów bez dodatku drewna.
Francja, Saint-Vérand
...Zbiory są przeprowadzane ręcznie. Dla tej Cuvée wybieramy tylko pierwsze tłoczenia naszych najlepszych cuvées. Fermentacja odbywa się wyłącznie w zbiornikach przez pierwsze 3 miesiące, a następnie butelkowanie z drugą fermentacją, aby stworzyć delikatne bąbelki. Następnie wymagane jest dojrzewanie na leżakach przez co najmniej 1 rok dla optymalnej jakości. Dopasowanie potraw/wina: Blanc de...
Francja, Auxerre
...Akord: aperitif, wieprzowina, drób, chudy ryb (ceviche z dorady) oraz danie wegetariańskie (awokado i mango) Winifikacja: Zbiory ręczne. Winifikacja: lekkie tłoczenie, fermentacja i dojrzewanie na osadzie w beczkach. Dojrzewanie: 12 miesięcy z batonnage, odnawianie w nowym drewnie w 30% Oko: krystaliczne z złotymi refleksami Nos: kuszący owocami i soczystymi cytrusami Usta: pełne i żywe, bardzo...
Francja, Lys Haut Layon
... fitosanitarna opiera się na dokładnej obserwacji roślin i dużej reaktywności. Vendange : Zbiory ręczne w ażurowych skrzynkach po 20 kg. Winogrona są rygorystycznie sortowane w winnicy, na początku etapu złotego, i wolne od wszelkiej pleśni. Vinification et élevage : Prasowanie pneumatyczne frakcyjne. Tylko serca cuvées są zachowywane. Odrzucane są odpadki i przycinanie. Fermentacja alkoholowa i malolaktyczna w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Temperatura serwowania: 8-10 °C...
Hiszpania, Murcia
...Piękny rubinowo-wiśniowy kolor. Typ wina: Czerwone. Autor / Wysoka Ekspresja. Ekologiczne. Oznaczenie pochodzenia: D.O.Ca. Rioja Odmiana winogron: 100% Tempranillo Uprawa: Rolnictwo ekologiczne Gleba: margle węglanowe Zbiory: Zbierane ręcznie. Październik 2015 Pierwsza rocznik: 2011 Liczba wyprodukowanych butelek: 7.000 Fermentacja: Malolaktyczna w nowych francuskich beczkach dębowych. Starzenie: 20 miesięcy w nowych francuskich beczkach dębowych. Rozmiar butelki: 0,75cl...
Francja, Saint Cannat
...CEPAGE Grenache 60 % Syrah 30 % Mourvèdre 10 % WINIFIKACJA Zbiory odbywają się etapami: Syrah jest zbierany i winifikowany jako pierwszy, następnie Grenache i Mourvèdre. Winifikacja odbywa się zgodnie z tradycyjnymi zasadami Doliny Rodanu: fermentacja i maceracja trwają od 4 do 5 tygodni z kontrolą temperatury, a proces kończy się gorącą maceracją. Wina z różnych szczepów są mieszane po 6...
Hiszpania, Madrid
...Nazwa pochodzenia: CIGALES Zbiory odbyły się na początku października, poddając je delikatnemu zgniataniu i odszypułkowaniu. Fermentacja przebiegała w kontrolowanej temperaturze. Następnie przeprowadzono fermentację malolaktyczną. Później wino zostało sklarowane, ustabilizowane i zabutelkowane.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play