...Komentarz
Działki znajdują się w wiosce Saint Michel de Rieufret na wzniesieniu z głębokimi żwirami, które sprzyjają uprawie winorośli Cabernet Sauvignon. Winiarnia charakteryzuje się izolacją, otoczona dębami i sosnami. Zbiory są starannie przeprowadzane w optymalnym momencie dojrzałości. Winiarstwo odbywa się po fermentacji alkoholowej w zbiornikach termoregulowanych w temperaturze od 22°C do...
... dojrzałości
Maceracja przedfermentacyjna w zimnie przez 48 godzin
Winiarstwo parcelarne
Długa maceracja przez 3 tygodnie
Fermentacja malolaktyczna w zbiornikach
Dojrzewanie w dębowych beczkach przez 12 miesięcy
CÉPAGES
50% Cabernet Sauvignon
50% Merlot
DÉGUSTATION
O pięknej, klarownej barwie z odcieniami granatu, Château Lalande czerwone ujawnia w nosie pyszny bukiet czerwonych owoców i kakao, z nutami tostowego drewna. Atak jest gładki i okrągły, rozwijając się w nuty owocowe z delikatnie wtopionymi taninami.
... "Clos Jus".
Winifikacja i dojrzewanie
Zbiory winogron w idealnej dojrzałości. Selekcja najlepszych gron dzięki analizie fotometrycznej przy odbiorze winogron. Fermentacja w ciągu 15 dni. Tłoczenie pneumatyczne w celu zachowania jakości soków. Fermentacja malo-laktyczna w beczkach. Dojrzewanie w beczkach (nowe beczki i beczki 5-letnie) przez 12 miesięcy. Butelkowanie w optymalnym momencie i odpoczynek wina przed wprowadzeniem na rynek.
NOTATKI Z DEGUSTACJI
To wino o czerwonej barwie wiśni ujawnia złożony bukiet.
Temperatura serwowania: 16 - 18°C...
Fusari od ponad 60 lat dystrybuuje hurtowo wina, alkohole i napoje do tysięcy lokali w prowincjach Brescia, Cremona, Mantova, Verona i Trento. Mówią to nasi klienci: jesteśmy punktualni, precyzyjni i zarządzamy unikalnym asortymentem, ponad 7000 artykułów włoskich i międzynarodowych, starannie wyselekcjonowanych. Nigdy nie przestajemy poszukiwać. Dlatego wiele produktów oferowanych w najmodniejszy...
... oferuje od ponad dziesięciu lat rozwiązania do przechowywania w inertyzacji dla zachowania zbóż na farmie, przeznaczone do FAF, czyli produkcji pasz na farmie. Oferta silosów tour Vitalac pozwala zachować wartości odżywcze wilgotnych zbóż (kukurydza, pszenica) i nawet poprawić ich smakowitość dla karmienia zwierząt.
Na koniec zbiorów, dzięki hermetycznemu zamknięciu silosu do kiszenia, fermentacja mlekowa ziaren zużywa tlen.
...Kultura biologiczna. Nocne zbiory. Fermentacja w zbiornikach ze stali nierdzewnej z regulacją temperatury, Tłoczenie. Dojrzewanie w zbiornikach ze stali nierdzewnej z regulacją temperatury, Dojrzewanie na osadzie, Techniczny korek z korka. Gleby gliniasto-wapienne.
Oko
Kolor różowy, jasny, różowe refleksy.
Nos
Owocowy, intensywny, subtelne aromaty cytrusowe, lekkie aromaty świeżych owoców...
...Saint Emilion Grand Cru
Assemblage :
Merlot - Cabernet Franc - Cabernet Sauvignon
Potencjał starzenia :
Około 10 lat
Winifikacja :
Zbiory ręczne, winogrona są odszypułkowane, a następnie sortowane w kąpieli gęstości. Następnie następuje tygodniowa maceracja w niskiej temperaturze oraz fermentacja alkoholowa trwająca 10 dni, podczas której przeprowadzane są remonty i pigeage. Odsączenie, a następnie prasowanie przed dojrzewaniem przez 15 miesięcy w zbiornikach inox na stawach.
...Fermentowane w stalowych zbiornikach w kontrolowanej temperaturze.
Wytwarzane z czerwonych winogron, Zinca d'Anfora Tinto, lub z białych winogron, Zinca d'Anfora Blanco. Zbiory są ręczne, przeprowadzane późno, a fermentacja odbywa się w stałej temperaturze 28 stopni dla czerwonych i 22 stopni dla białych.
Po zakończeniu fermentacji alkoholowej i malolaktycznej, wino jest przelewane do ręcznie robionych glinianych dzbanów, gdzie będzie dojrzewać, co nada mu większą strukturę i pozwoli na rozwój aromatów bez dodatku drewna.
...Zbiory są przeprowadzane ręcznie. Dla tej Cuvée wybieramy tylko pierwsze tłoczenia naszych najlepszych cuvées.
Fermentacja odbywa się wyłącznie w zbiornikach przez pierwsze 3 miesiące, a następnie butelkowanie z drugą fermentacją, aby stworzyć delikatne bąbelki.
Następnie wymagane jest dojrzewanie na leżakach przez co najmniej 1 rok dla optymalnej jakości.
Dopasowanie potraw/wina:
Blanc de...
... macerowanie skórkowe. Tłoczenie. Fermentacja alkoholowa z kontrolą temperatury, fermentacja malolaktyczna zablokowana. Tradycyjna winifikacja w zbiornikach inox, kontrolowane temperatury. Zawartość alkoholu 12,5% vol. Alergeny (siarczyny) Zawiera siarczyny. To różowe wino będzie idealne na spotkania z przyjaciółmi, w towarzystwie grillowanych potraw i warzywnych tians.
...Akord: aperitif, wieprzowina, drób, chudy ryb (ceviche z dorady) oraz danie wegetariańskie (awokado i mango)
Winifikacja: Zbiory ręczne. Winifikacja: lekkie tłoczenie, fermentacja i dojrzewanie na osadzie w beczkach. Dojrzewanie: 12 miesięcy z batonnage, odnawianie w nowym drewnie w 30%
Oko: krystaliczne z złotymi refleksami
Nos: kuszący owocami i soczystymi cytrusami
Usta: pełne i żywe, bardzo...
... krótkiej wstępnej maceracji na zimno, a następnie fermentacji w zbiornikach stalowych z użyciem wyselekcjonowanych drożdży przez około 10 dni w temperaturze 24-26°C oraz maceracji na skórkach. Następnie następuje końcowe odciśnięcie z użyciem miękkich pras oraz fermentacja malolaktyczna w stali. Wino dojrzewa w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu przez 18 miesięcy.
... fitosanitarna opiera się na
dokładnej obserwacji roślin i dużej reaktywności.
Vendange : Zbiory ręczne w ażurowych skrzynkach po 20 kg. Winogrona
są rygorystycznie sortowane w winnicy, na początku etapu złotego,
i wolne od wszelkiej pleśni.
Vinification et élevage : Prasowanie pneumatyczne frakcyjne. Tylko
serca cuvées są zachowywane. Odrzucane są odpadki i przycinanie.
Fermentacja alkoholowa i malolaktyczna w zbiornikach ze stali nierdzewnej.
Temperatura serwowania: 8-10 °C...
...Piękny rubinowo-wiśniowy kolor.
Typ wina: Czerwone. Autor / Wysoka Ekspresja. Ekologiczne.
Oznaczenie pochodzenia: D.O.Ca. Rioja
Odmiana winogron: 100% Tempranillo
Uprawa: Rolnictwo ekologiczne
Gleba: margle węglanowe
Zbiory: Zbierane ręcznie. Październik 2015
Pierwsza rocznik: 2011
Liczba wyprodukowanych butelek: 7.000
Fermentacja: Malolaktyczna w nowych francuskich beczkach dębowych.
Starzenie: 20 miesięcy w nowych francuskich beczkach dębowych.
Rozmiar butelki: 0,75cl...
...Zbiory przeprowadzane ręcznie, fermentacja odbywa się w sposób tradycyjny pod kontrolą temperatury, z delikatnym mieszaniem rano i wieczorem przez cały czas trwania fermentacji. Następnie wino dojrzewa w dębowych beczkach przez 12 miesięcy.
Nos: dojrzałe owoce w syropie, połączone z nutami wanilii i palonego drewna.
Usta: doskonale zbalansowane, oferuje okrągłość i tłustość, opiera się na...
...CEPAGE
Grenache 60 %
Syrah 30 %
Mourvèdre 10 %
WINIFIKACJA
Zbiory odbywają się etapami: Syrah jest zbierany i winifikowany jako pierwszy, następnie Grenache i Mourvèdre. Winifikacja odbywa się zgodnie z tradycyjnymi zasadami Doliny Rodanu: fermentacja i maceracja trwają od 4 do 5 tygodni z kontrolą temperatury, a proces kończy się gorącą maceracją. Wina z różnych szczepów są mieszane po 6...
...Nazwa pochodzenia: CIGALES
Zbiory odbyły się na początku października, poddając je delikatnemu zgniataniu i odszypułkowaniu. Fermentacja przebiegała w kontrolowanej temperaturze. Następnie przeprowadzono fermentację malolaktyczną. Później wino zostało sklarowane, ustabilizowane i zabutelkowane.